Kotlety mielone w nieco innej, ciekawej i smacznej odsłonie. Z dodatkiem kukurydzy, papryki i natki pietruszki. Całość pięknie się prezentuje i wybornie smakuje.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Bułkę namaczamy w mleku. Jedną paprykę czerwoną i jedną żółtą pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę, pozostałe dwie kroimy na większe kawałki.
Do mięsa mielonego dodajemy ½ puszki kukurydzy, drobno pokrojoną cebulę, drobno pokrojoną paprykę, ¾ posiekanej natki pietruszki, odciśniętą bułkę, jajko i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Formujemy kotlety i smażymy z obu stron na oleju.
Kiedy kotlety będą gotowe, podsmażamy na patelni pozostałe papryki i groszek z resztą natki pietruszki. Podajemy wszystko razem.
Dodaj komentarz