Pora oczyścić, umyć, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i usmażyć. Do garnka wlać wodę, dodać kostki rosołowe i zagotować. Filet z kurczaka pokroić w kostkę lub paski, przyprawić i podsmażyć na oleju. Por i pieczarki zblendować i dodać do wywaru. Następnie dodać usmażonego kurczaka. Serki topione zmiksować z 2 łyżkami wywaru porowego i wlać do garnka. Wszystko razem zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Danie: Zupy, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Pora oczyścić, umyć, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle.
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i usmażyć.
Do garnka wlać wodę, dodać kostki rosołowe i zagotować.
Filet z kurczaka pokroić w kostkę lub paski, przyprawić i podsmażyć na oleju.
Por i pieczarki zblendować i dodać do wywaru.
Następnie dodać usmażonego kurczaka.
Serki topione zmiksować z 2 łyżkami wywaru porowego i wlać do garnka. Wszystko razem zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj komentarz