Zupa porowo-pomidorowa jest smaczna, zdrowa, lekka i delikatna. Polecana w szczególności dzieciom. Łatwa w przygotowaniu i tania, nie wymaga zbyt wielu składników.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, pory drobno kroimy, pomidory kroimy w kostkę.
Cebulę i czosnek drobno siekamy i szklimy na rozgrzanym na patelni oleju.
Do garnka wlewamy bulion, do którego dodajemy ziemniaki, pomidory i kurkumę. Gotujemy przez 15 minut. Po tym czasie dodajemy pory, czosnek i cebulę, gotujemy przez kolejne 15 minut. Doprawiamy do smaku pozostałymi przyprawami. Całość miksujemy. Gotujemy przez kilka minut.
Na koniec dodajemy śmietankę Łaciatą i drobno posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj komentarz