Kotlety wieprzowe z sosem musztardowym

Pyszny, mięciutki schab podany z aksamitnym, kremowym sosem śmietankowo-musztardowym to uczta dla podniebienia. Z pewnością domownicy będą zachwyceni!

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g schabu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki musztardy
  • 4 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%
  • 1 łyżeczka mąki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 2 gałązki rozmarynu

Przygotowanie

Krok 1

Schab myjemy, osuszamy i tniemy na plastry. Lekko rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Następnie obsmażamy na oleju z obu stron, aż lekko się zarumienią.



Krok 2

Przygotowujemy sos. Musztardę podgrzewamy w garnuszku. Śmietankę Łaciatą mieszamy z mąką, solą, pieprzem i dodajemy do musztardy. Gotujemy na małym ogniu, mieszając ok. 5 minut, po czym dodajemy drobno pokrojony rozmaryn i mieszamy.



Krok 3

Kotlety polewamy sosem musztardowo-śmietankowym i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.