Pyszny, mięciutki schab podany z aksamitnym, kremowym sosem śmietankowo-musztardowym to uczta dla podniebienia. Z pewnością domownicy będą zachwyceni!
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Schab myjemy, osuszamy i tniemy na plastry. Lekko rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Następnie obsmażamy na oleju z obu stron, aż lekko się zarumienią.
Przygotowujemy sos. Musztardę podgrzewamy w garnuszku. Śmietankę Łaciatą mieszamy z mąką, solą, pieprzem i dodajemy do musztardy. Gotujemy na małym ogniu, mieszając ok. 5 minut, po czym dodajemy drobno pokrojony rozmaryn i mieszamy.
Kotlety polewamy sosem musztardowo-śmietankowym i podajemy.
Dodaj komentarz