Krem cukiniowy z serem feta

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g cukinii
  • 1 por
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 750 ml bulionu
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 1/3 szklanki śmietanki Łaciatej 30%
  • 100 g fety
  • szczypiorek

Przygotowanie

Przygotowanie:

Umyć cukinię i pora, odciąć jego ciemnozieloną część, a białą pociąć na talarki. Odciąć końcówki cukinii i pokroić w kostkę. Zetrzeć czosnek. Do garnka wrzucić masło i oliwę, roztopić, wrzucić talarki z pora i czosnek. Smażyć około 4 minuty regularnie mieszając. Wrzucić cukinię i mieszając smażyć kolejne 3 minuty. Wlać bulion i zagotować, wsypać kurkumę, sól, pieprz i gotować około kwadrans. Dodać śmietankę i zmiksować, posypać pokruszoną fetą i szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.