Zupa rybna z pulpetami to wyśmienite danie na każdą okazję. Szczególnie polecana na zimowe, mroźne dni. Z pewnością każdy, kto jej choć raz spróbuje, będzie wracał do przepisu niejednokrotnie.
Danie: Zupy
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Seler
Przygotowujemy wywar: głowę, ogon i płetwy mintaja razem z warzywami i dodatkiem przypraw gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Pozostałe, nieugotowane części ryby mielimy. Dodajemy do nich jajko, bułkę tartą i pieprz z cebulą.
Wywar cedzimy przez sitko, następnie przygotowujemy pulpety średniej wielkości. Dodajemy je do przecedzonego wywaru i gotujemy przez 10 minut. Zupę skrapiamy sokiem z cytryny.
Zupę z pulpetami podajemy na ciepło.
Do zupy możesz dodać użyte wcześniej warzywa oraz udekorować natką pietruszki.
Dodaj komentarz