Makaron z wieprzowiną i warzywami

Pomysł na makaron - inaczej. W tej wersji z mięciutkim mięsem wieprzowym, warzywami i lekkim sosem śmietankowym. Całość rewelacyjnie smakuje i pięknie prezentuje się na talerzu. Samo przygotowanie nie zajmuje również dużo czasu.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g szynki wieprzowej
  • 2 pomidory
  • 1 papryka
  • 2 cebule
  • ½ puszki groszku
  • 1 marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 łyżki Śmietanki Łaciatej 12%
  • 350 g makaronu
  • 4 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Szynkę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.



Krok 2

Paprykę, obrane ze skórki pomidory i marchewkę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez prasę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy makaron al dente.



Krok 3

Na patelni obsmażamy mięso, dodajemy cebulę, pomidory, marchewkę, groszek, paprykę i czosnek, przyprawiamy. Dodajemy odcedzony makaron i śmietankę Łaciatą, po czym dusimy pod przykryciem przez ok. 5 minut



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.