Pomysł na makaron - inaczej. W tej wersji z mięciutkim mięsem wieprzowym, warzywami i lekkim sosem śmietankowym. Całość rewelacyjnie smakuje i pięknie prezentuje się na talerzu. Samo przygotowanie nie zajmuje również dużo czasu.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Szynkę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Paprykę, obrane ze skórki pomidory i marchewkę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez prasę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy makaron al dente.
Na patelni obsmażamy mięso, dodajemy cebulę, pomidory, marchewkę, groszek, paprykę i czosnek, przyprawiamy. Dodajemy odcedzony makaron i śmietankę Łaciatą, po czym dusimy pod przykryciem przez ok. 5 minut
Dodaj komentarz