Zupa szpinakowo-ziemniaczana

Smaczna zupa z ziemniakami i szpinakiem. Idealna na codzienny posiłek dla rodziny. Nie jest trudna w przygotowaniu. Z pewnością posmakuje domownikom.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 skrzydełka z kurczaka
  • - 300 g szpinaku
  • - 4 ziemniaki
  • - 1 por
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 pęczek natki pietruszki
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu
  • - 1 łyżka ziół prowansalskich
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%

Przygotowanie

Krok 1

Skrzydełka z kurczaka myjemy, umieszczamy je w garnku i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 20 minut.



Krok 2

Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do skrzydełek. Gotujemy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, a następnie wrzucamy do garnka.



Krok 3

Do zupy dodajemy szpinak, pokrojony w plasterki por i posiekaną natkę pietruszki, a także przyprawy.



Krok 4 

Gotujemy ok. 5 minut, po czym dodajemy śmietankę Łaciatą i gotujemy jeszcze 5 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.