Smaczna zupa z ziemniakami i szpinakiem. Idealna na codzienny posiłek dla rodziny. Nie jest trudna w przygotowaniu. Z pewnością posmakuje domownikom.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Skrzydełka z kurczaka myjemy, umieszczamy je w garnku i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 20 minut.
Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do skrzydełek. Gotujemy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, a następnie wrzucamy do garnka.
Do zupy dodajemy szpinak, pokrojony w plasterki por i posiekaną natkę pietruszki, a także przyprawy.
Gotujemy ok. 5 minut, po czym dodajemy śmietankę Łaciatą i gotujemy jeszcze 5 minut.
Dodaj komentarz