Pyszna zupa truskawkowa z kardamonem i czereśniami to propozycja na ciekawe, oryginalne danie. Warto jej spróbować zwłaszcza w sezonie – kiedy mamy dostęp do świeżych, słodkich, rozgrzanych słońcem owoców.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Truskawki
Wegetariańskie
Fit
Truskawki i czereśnie umyj oraz usuń z nich szypułki, pestki i ogonki.
Owoce przełóż do garnka. Dodaj cukier, goździki, kardamon, cynamon i imbir. Zalej wodą i gotuj ok. 15 minut na małym ogniu.
Po tym czasie zagęść zupę mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Przed podaniem ozdób świeżymi listkami mięty i płatkami migdałowymi. Smacznego!
Dodaj komentarz