Zupa ziemniaczana z kukurydzą

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar warzywny 1,5 L ,
  • · ziemniaki 5 szt ,
  • · boczek wędzony 15 dag ,
  • · cebula 1 szt ,
  • · mąka pszenna 1-2 łyżeczki,
  • · kukurydza w puszce 1 op ,
  • · keczup 2 łyżki ,
  • · natka pietruszki ,
  • · sól ,
  • · czarny pieprz mielony ,
  • · papryka słodka mielona ,
  • · przyprawa do zup

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować, boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić, dodać drobno pokrajaną cebule, podsmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z ziemniakami, kukurydzą i keczupem, chwile pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.