Surówka z selera i pomidorów

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Lista składników

  • 1/2 słoika selera konserwowego,
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej,
  • 1 pomidor,
  • 2 korniszony,
  • 1 jabłko,
  • 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżka majonezu light,
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Seler i kukurydzę osączyć z zalewy.



Krok 2

Pomidor sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w średniej wielkości kostkę.



Krok 3

Obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.



Krok 4

Korniszony pokroić w kosteczkę.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, dodać posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.