Zupa z awokado i ogórka z krewetkami

Pyszna zupa z awokado i ogórka podana z krewetkami to raj dla podniebienia. Najlepiej smakuje schłodzona. Nie wymaga dużo pracy, a efekt jest wyborny.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 awokado
  • - 2 ogórki szklarniowe
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 150 g krewetek
  • - 2 łyżki masła
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżka kolendry
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 łyżka oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Ogórki myjemy i kroimy w kostkę. Miąższ z awokado wydrążamy i kroimy na mniejsze fragmenty.



Krok 2

Ogórki obsmażamy na oliwie przez ok. 3 minuty. Po tym czasie dodajemy bulion, kolendrę i przyprawy. Dusimy 5 minut i dodajemy awokado. Do zupy dodajemy śmietankę Łaciatą i natkę pietruszki, a następnie całość blendujemy.



Krok 3

Krewetki myjemy, osuszamy i obsmażamy na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy do zupy. Podajemy po schłodzeniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.