Krewetki w tempurze

Osób: 12

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Skorupiaki

Danie:

Osób: 12

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Skorupiaki


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 jajko
  • - 12 krewetek
  • - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • - 1/2 mąki pszennej
  • - 500 ml wody gazowanej
  • - olej kokosowy
  • - 1 limonka
  • - sos słodko-kwaśny

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki naciąć i oczyścić, obrać z pancerzyków. Doprawić solą. Wodę schłodzić i wlać do miski. Następnie dodać jajko, mąkę ziemniaczaną i pszenną. Dokładnie wymieszać, ciasto będzie dosyć gęste.



Krok 2

Na głębokiej patelni rozgrzać olej kokosowy, krewetki obtoczyć w mące pszennej, a następnie w cieście. Smażyć partiami na głębokim i mocno rozgrzanym oleju. Podawać z sosem i limonką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.