Roszponka z majonezem

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 dag roszponki
  • 0,5 pęczka rzodkiewki
  • 0,5 słoiczka selera marynowanego
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Szczypta cukru
  • Płatki migdałowe

Przygotowanie

Krok 1

Roszponkę dokładnie umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Seler wyłożyć na sito, osączyć, umytą rzodkiewkę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.





Krok 2

Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Włożyć do miski z warzywami, oprószyć szczyptą soli, cukru i pieprzu.





Krok 3

Połączyć z majonezem, wymieszać, posypać płatkami migdałowymi. Podawać od razu po przygotowaniu.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.