Zupa z dyni z grzankami

Autor:

Śnieżynka

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę, czosnek i dynię. Przełożyć do garnka z gorącym rosołem, dodać mielony kminek i imbir, gotować do miękkości. Następnie zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać. Przelać na talerze, posypać posiekanym szczypiorkiem, ozdobić kleksami ze śmietany, posypać grzankami, podawać.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag dyni ( mrożona)
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 szkl. rosołu
  • Szczypta mielonego kminku
  • 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
  • Posiekany szczypiorek
  • Śmietana Łaciata 18%
  • Sól
  • Pieprz
  • Grzanki z chleba słonecznikowego

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę, czosnek i dynię.



Krok 2

Przełożyć do garnka z gorącym rosołem, dodać mielony kminek i imbir, gotować do miękkości.



Krok 3

Następnie zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać.



Krok 4

Przelać na talerze, posypać posiekanym szczypiorkiem, ozdobić kleksami ze śmietany, posypać grzankami, podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.