Botwinka do obiadu

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 duże pęczki botwinki
  • 750 g buraków
  • 1 podudzie z indyka
  • 2 łyżki śmietany 18% Łaciata
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, cukier do smaku
  • łyżka suszonej włoszczyzny

Przygotowanie

Przygotowanie:

Mięso włożyć do garnka i zalać wodą do połowy garnka. Zagotować, a następnie zebrać szumowiny. Buraczki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Botwinkę dokładnie umyć, obrać buraczki i pokroić na małe kawałki. Pokroić drobno łodygi i liście. Wszystko dodać do gotującego się wywaru. Wywar osolić i dodać suszoną włoszczyznę. Gotować aż mięso i botwinka będą miękkie. Na koniec wyjąć z zupy mięso. Doprawić botwinkę do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny i zagotować. Udekorować śmietaną.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.