Sałatka z tortellini z pieczarkami i papryką

Autor:

bietka

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie tortellini trójkolorowego z szynką
  • 1 opakowanie tortellini z serem
  • 1 słoik (500 ml) pieczarek marynowanych
  • 2 czerwone cebule
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • Sól
  • Pieprz
  • Majonez
  • Natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie


Tortellini z szynką i z serem gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę czerwoną i pieczarki marynowane kroimy w kostkę. Kukurydzę i groszek z puszki odsączamy. Paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Do sałatki dodajemy majonez wedle uznania, mieszamy, nakładamy do miseczki lub salaterki i dekorujemy natką pietruszki



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.