Zupa z fioletowej kapusty z jajkiem

Zupa z fioletowej kapusty z jajkiem to wspaniałe danie, które świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Polecane na obiad i nie tylko. Warto zapisać i wypróbować ten przepis.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Seler

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Seler

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - ½ główki czerwonej kapusty
  • - 500 g wędzonych żeberek
  • - 3 ziemniaki
  • - 2 liście laurowe
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka octu
  • - 4 kulki ziela angielskiego
  • - 1 pęczek włoszczyzny
  • - 2 l wody
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 jajko

Przygotowanie

Krok 1

Żeberka porcjujemy. Do garnka wlewamy 2 l wody. Dodajemy do niej żeberka razem z obraną włoszczyzną oraz liśćmi laurowymi i zielem angielskim.



Krok 2

Kapustę drobno siekamy i dodajemy razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami do wywaru. Do zupy dodajemy również ocet.



Krok 3

Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie gotujemy przez 25 minut.



Krok 4

Zupę podajemy z ugotowanym na twardo i przekrojonym na pół jajkiem, przyozdabiamy natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.