Zupa z fioletowej kapusty z jajkiem to wspaniałe danie, które świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Polecane na obiad i nie tylko. Warto zapisać i wypróbować ten przepis.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze, Seler
Fit
Żeberka porcjujemy. Do garnka wlewamy 2 l wody. Dodajemy do niej żeberka razem z obraną włoszczyzną oraz liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Kapustę drobno siekamy i dodajemy razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami do wywaru. Do zupy dodajemy również ocet.
Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie gotujemy przez 25 minut.
Zupę podajemy z ugotowanym na twardo i przekrojonym na pół jajkiem, przyozdabiamy natką pietruszki.
Dodaj komentarz