Zupa z jarmużu, brukselki i koperku

Bardzo smaczna i pożywna zupa z jarmużu, brukselki i koperku. Zdrowa. Polecana osobom dbającym o linię i dzieciom. Nie wymaga dużo pracy, a efekt jest bardzo zadowalający.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 300 g jarmużu
  • - 300 g brukselki
  • - 1 ćwiartka z kurczaka
  • - 1 cebula
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 marchewka
  • - 1 pietruszka
  • - ½ selera
  • - 3 łyżki masła
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka curry
  • - 1 pęczek kopru

Przygotowanie

Krok 1

Ćwiartkę z kurczaka myjemy, a następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek drobno kroimy, a następnie obsmażamy na maśle.



Krok 2

Do gotującego się kurczaka dodajemy marchewkę z pietruszką i selerem, a także brukselkę. Dusimy około 20 minut. Dodajemy jarmuż i dusimy jeszcze 5-10 minut. Przyprawiamy i dodajemy śmietankę Łaciatą.



Krok 3

Wyjmujemy mięso i wszystko dokładnie blendujemy. Podajemy z posiekanym koprem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.