Bardzo smaczna i pożywna zupa z jarmużu, brukselki i koperku. Zdrowa. Polecana osobom dbającym o linię i dzieciom. Nie wymaga dużo pracy, a efekt jest bardzo zadowalający.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler
Ze śmietanką
Ćwiartkę z kurczaka myjemy, a następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek drobno kroimy, a następnie obsmażamy na maśle.
Do gotującego się kurczaka dodajemy marchewkę z pietruszką i selerem, a także brukselkę. Dusimy około 20 minut. Dodajemy jarmuż i dusimy jeszcze 5-10 minut. Przyprawiamy i dodajemy śmietankę Łaciatą.
Wyjmujemy mięso i wszystko dokładnie blendujemy. Podajemy z posiekanym koprem.
Dodaj komentarz