Idealna na walkę z przeziębieniem! Pyszna zupa z czarnego bzu, która zwiększa odporność. Bardzo prosta w przygotowaniu, a przy tym pyszna – smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Czarny bez dokładnie myjemy, jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki.
Owoce wkładamy do garnka, dodajemy sok z cytryny, wanilię, połowę listków mięty. Całość zalewamy wodą, dodajemy cukier i gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu.
Wyjmujemy wanilię, blendujemy i całość zagęszczamy śmietanką Łaciatą 12% zmieszaną z mąką.
Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Zupę podajemy z kleksem śmietanki Łaciatej i listkami mięty.
Dodaj komentarz