Zupa z kapusty pekińskiej

Zupa z kapusty pekińskiej to danie smaczne i bardzo proste. Smakuje rewelacyjnie. Nadaje się na obiad oraz na specjalne okazje.

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kapusta pekińska
  • - 1 cebula
  • - 3 ziemniaki
  • - 4 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - ½ łyżeczki ziół prowansalskich
  • - 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę średniej wielkości. Na patelni rozgrzewamy olej, na którym lekko szklimy cebulę.



Krok 2

Kapustę pekińską kroimy w średniej długości paski, ziemniaki kroimy w kostkę i razem z cebulą z patelni dodajemy wszystko do garnka z bulionem. Gotujemy ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku przyprawami.



Krok 3

Do zupy dolewamy śmietankę Łaciatą (zmieszaną wcześniej z kilkoma łyżkami gorącego bulionu) i całość mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.