Danie z wołowiny jest smaczne i zdrowe – dzięki obecności wileu cennych walorów odżywczych, gdyż zawiera znaczne ilości białka. Na smakowitość dania wpływa również dodatek pysznego sosu ostrygowego.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Soja, Sezam, Skorupiaki
Cukinie i marchew obieramy i kroimy w cienkie plastry. Pomidory kroimy na połówki, paprykę kroimy na większe kawałki. Obieramy czosnek i smażymy go na oleju z kawałkami obranego imbiru.
Kroimy mięso wołowe w plastry i razem z sosem ostrygowym smażymy przez 3 minuty.
Wrzucamy pokrojoną marchew, paprykę i cukinię, które smażymy do momentu, aż staną się kruche. Dodajemy cukier i smażymy przez kolejne 2 minuty.
Dodajemy pomidory i całość posypujemy sezamem. Możemy udekorować natką pietruszki.
Dodaj komentarz