Wołowina z sosem ostrygowym

Danie z wołowiny jest smaczne i zdrowe – dzięki obecności wileu cennych walorów odżywczych, gdyż zawiera znaczne ilości białka. Na smakowitość dania wpływa również dodatek pysznego sosu ostrygowego.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja, Sezam, Skorupiaki

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja, Sezam, Skorupiaki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 ząbki czosnku
  • - 4 łyżki oleju
  • - 300 g wołowiny
  • - 1 czerwona papryka
  • - 5 pomidorów koktajlowych
  • - 6 łyżek sosu ostrygowego
  • - 3 łyżki sosu sojowego
  • - 1 łyżeczka cukru
  • - 1 marchewka
  • - 1 cukinia
  • - 15 g sezamu
  • - 10 g imbiru
  • - 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Cukinie i marchew obieramy i kroimy w cienkie plastry. Pomidory kroimy na połówki, paprykę kroimy na większe kawałki. Obieramy czosnek i smażymy go na oleju z kawałkami obranego imbiru.



Krok 2

Kroimy mięso wołowe w plastry i razem z sosem ostrygowym smażymy przez 3 minuty.



Krok 3

Wrzucamy pokrojoną marchew, paprykę i cukinię, które smażymy do momentu, aż staną się kruche. Dodajemy cukier i smażymy przez kolejne 2 minuty.



Krok 4

Dodajemy pomidory i całość posypujemy sezamem. Możemy udekorować natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.