Zupa z serem pleśniowym

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 litr wywaru warzywnego,
  • 1 mały seler,
  • 4 szt. ziemniaków,
  • 1 biała część pora,
  • 2 łyżki masła Łaciate,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 150 g sera pleśniowego,
  • 1 szklanka mleka Łaciate,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 4 łyżki gęstej śmietany

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa obrać, umyć i pokroić - ziemniaki i selera w kostkę, a pora w krążki. Na patelni rozgrzać masło i olej, włożyć ziemniaki i selera podsmażyć, dodać pora i chwilę smażyć warzywa razem często mieszając. Przełożyć je do garnka, wlać wywar, postawić na gazie i dodać pokrojony ser pleśniowy. Gotować do miękkości warzyw, wlać mleko, doprawić solą i pieprzem i całość zagotować. Zupę zmiksować blenderem, nalać do miseczek lub talerzy i do każdej dodać po łyżce gęstej śmietany. Udekorować porem lub inną zieleniną.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.