Zupa ziemniaczana z brokułami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30-40 dag ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ½ cebuli
  • ⅓ brokułu
  • 25-30 dag mięsa wieprzowego z kością
  • 2 liście laurowe
  • 8-10 szt. ziela angielskiego
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 łyżka oliwy
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, odrobinę soli i ziele angielskie, gotować do miękkości.



Krok 2

Obrane ziemniaki, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę.



Krok 3

Z wywaru wyjąć ugotowane mięso, wsypać warzywa i gotować. 10 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną cebulę i różyczki brokuła, gotować do miękkości.



Krok 4

Z mąki, smalcu i oliwy zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, włożyć ugotowane mięso, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.