Wieprzowina z pomidorami

Wieprzowina z pomidorami jest daniem polecanym szczególnie na obiad. Potrawa dla całej rodziny. Pomidory zapewniają jej atrakcyjny wygląd i jeszcze lepszy smak. Warto spróbować!

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 600 g schabu wieprzowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 1 szklanka octu winnego
  • 5 pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Sos sojowy dokładnie mieszamy z przecierem pomidorowym, octem winnym i przyprawiamy majerankiem.



Krok 2

Mięso kroimy w dość duże fragmenty, które następnie umieszczamy w przygotowanej wcześniej marynacie.



Krok 3

Pomidory kroimy w średniej wielkości kawałki, czosnek i cebule drobno siekamy i podgrzewamy na rozgrzanym na patelni oleju, mieszając przez 1,5 minuty. Na patelni umieszczamy schab z marynatą i smażymy do momentu, aż mięso zmięknie.



Krok 4

Danie podajemy na gorąco. Posypujemy np. natka pietruszki i dodajemy kawałki świeżego pomidora.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.