Kapusta z papryką i patisonami

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag kapusty pekińskiej
  • 1 średnia marchewka
  • 1 jabłko
  • 2 papryki marynowane
  • 5-6 patisonów marynowanych
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka majonezu light
  • Opcjonalnie sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę posiekać włożyć do miski, oprószyć przyprawą curry i wymieszać.





Krok 2

Obraną marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o średnich otworach. Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, patisony posiekać. Wszystkie przygotowane składniki dodać do kapusty.





Krok 3

Połączyć z majonezem, wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.