Zupa ziemniaczana z pieczarkami

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · woda 1,5 L ,
  • · mięso z kurczaka 15-20 dag ,
  • · ziemniaki 4-5 szt ,
  • · pieczarki 4-6 szt ,
  • · tłuszcz ,
  • · koncentrat pomidorowy 1-2 łyżeczki ,
  • · mąka pszenna 1-2 łyżki ,
  • · wino czerwone wytrawne 1/2 szkl ,
  • · natka pietruszki ,
  • · sól ,
  • · pieprz ,
  • · musztarda ,
  • · papryka słodka mielona ,
  • · przyprawa do zup

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, zemleć, zalać wrzącą wodą osoloną, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do mięsa w połowie gotowania i ugotować do miękkości. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać koncentrat i mąkę, chwile poddusić, połączyć z ziemniakami i winem, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.