Zupa z mięsa mielonego z warzywami

Zupa z mięsa mielonego z warzywami to pyszne danie. Polecana jest szczególnie na jesienno-zimowe obiady. Danie, które polubi każdy.

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • - 5 ziemniaków
  • - 1 papryka czerwona
  • - 150 g fasoli szparagowej zielonej
  • - 1 papryka żółta
  • - 2 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 1 por
  • - 2 cebule
  • - 1 jajko
  • - 2 łyżeczki soli
  • - 2 łyżeczki pieprzu
  • - 2 łyżeczki majeranku
  • - 4 łyżki oleju
  • - 80 g bułki tartej
  • - 3 l wody

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Papryki, pietruszkę i marchewkę myjemy i kroimy w kostkę średniej wielkości. Cebulę i pora kroimy w plastry. Warzywa (bez ziemniaków) podsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju, po czym przekładamy na talerz.



Krok 2

Do mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą razem z jajkiem oraz przyprawami (po 1 łyżeczce z każdej przyprawy). Smażymy na patelni po warzywach.



Krok 3

Do garnka wlewamy 3 l wody, następnie dodajemy warzywa z patelni, fasolę szparagową oraz mięso mielone. Gotujemy do momentu, aż składniki będą miękkie. Wówczas do zupy dodajemy przygotowane wcześniej ziemniaki i gotujemy, aż będą miękkie. Doprawiamy ponownie pozostałymi przyprawami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.