Zupa z mięsa mielonego z warzywami to pyszne danie. Polecana jest szczególnie na jesienno-zimowe obiady. Danie, które polubi każdy.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Papryki, pietruszkę i marchewkę myjemy i kroimy w kostkę średniej wielkości. Cebulę i pora kroimy w plastry. Warzywa (bez ziemniaków) podsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju, po czym przekładamy na talerz.
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą razem z jajkiem oraz przyprawami (po 1 łyżeczce z każdej przyprawy). Smażymy na patelni po warzywach.
Do garnka wlewamy 3 l wody, następnie dodajemy warzywa z patelni, fasolę szparagową oraz mięso mielone. Gotujemy do momentu, aż składniki będą miękkie. Wówczas do zupy dodajemy przygotowane wcześniej ziemniaki i gotujemy, aż będą miękkie. Doprawiamy ponownie pozostałymi przyprawami.
Dodaj komentarz