zupka dyniowata

Autor:

alen300

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • litr bulionu
  • dynia mała pokrojona w kostkę
  • cebula
  • marchewka
  • 2 ziemniaki
  • gałka muszkatałowa
  • kurkuma
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni podsmażam: cebulę, w kostkę: dynię ziemniaki, marchewkę. Przekładam do garnka, dolewam bulion, doprawiam wszystkimi przyprawami. Chwilę pogotuję, blęduję. Dekoruję kleksami śmietany. Podaję z grzankami i świeżą natka z pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.