Składniki:

  • - 0,75 l mleka
  • - 200 g migdałów całych
  • - 20 g rodzynek
  • - 20 g żurawiny
  • - 1 torebka ryżu
  • - 1 łyżka cukru
  • - 1 skórka z pomarańczy
  • - 2 łyżki cynamonu
  • - 3 łyżki migdałów mielonych

Przygotowanie

Krok 1

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 2

Pod koniec gotowania ryżu do osobnego garnka wlewamy mleko, do którego dodajemy mielone migdały i całość gotujemy.



Krok 3

Ryż po ugotowaniu osączamy, następnie dodajemy go do garnka z mlekiem. Gotujemy przez kilka minut.



Krok 4

Dodajemy cukier i cynamon, a także rodzynki i żurawinę, a następnie odstawiamy na 20 minut. Całe migdały lekko rumienimy na patelni, następnie dodajemy do zupy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.