Zzebra

Autor:

JowitaP

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto zebra

  • 4 jajka,
  • 1 szklanka cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 2 szklanki mąki,
  • proszek do pieczenia ,
  • 100 ml mleka Łaciate,
  • 200 ml oleju,
  • kakao

Przygotowanie

Ciasto na zebrę

Wszystkie składniki mieszamy w kolejności z przepisu, z wyjątkiem kakao. Masę dzielimy na dwie części, do drugiej dodajemy kakao.



Pieczenie zebry

Na przygotowaną formę nakładamy łyżką naprzemiennie ciasto jasne i ciemne. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach. Po ostygnięciu zebra jest gotowa.



Wskazówki

Kakao dodajemy według uznania.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.