Ekspresowa pizza serowa

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta na pizzę
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 plastry sera Królewskiego z Kolna Mlekpol
  • 4 plastry sera Salami Mlekpol
  • 50 g startego sera Jantar Mlekpol
  • 50 g startego sera Mozzarella Mlekpol
  • 4 -5 łyżek dipu śmietanowego z karmelizowaną cebulką i cheddarem typu crème fraiche
  • 0,5 łyżeczki suszonego tymianku
  • 0,5 łyżeczki suszonego oregano
  • 0,5 łyżeczki sosu tabasco

Przygotowanie

Przygotowanie:

Ciasto na pizzę rozłóż na blaszce do pieczenia, brzegi ciasta posmaruj oliwą z oliwek. Pizzę włóż do rozgrzanego do 220 - 230 °C z włączonym grzaniem góra-dół oraz termoobiegiem na około 4 minuty. Po tym czasie wyjmij pizzę i odstaw do wystudzenia.
Wierzch ciasta i brzegi posmaruj dipem śmietanowym wymieszanym z sosem tabasco. Na wierzchu rozsyp tarty ser Jantar, połóż plastry sera Salami oraz sera Królewskiego, posyp tymiankiem i oregano. Na koniec rozłóż równomiernie tarty ser Mozzarella.
Pizzę wstaw ponownie do rozgrzanego do 220 - 230 °C piekarnika i piecz przez 5 - 7 minut, aż ser się zarumieni.
Podawaj gorącą, smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.