Marynowane kotlety schabowe

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka oregano
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • Bułka tarta
  • 1 jajko
  • Olej do smażenia
  • Sól do smaku
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Mięso dokładnie umyć i osuszyć.



Krok 2

Włożyć do miski, wlać oliwę, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszać rękami mięso tak, aby było równomiernie pokryte marynatą. Przykryć i wstawić na noc do lodówki.



Krok 3

Przykryć mięso folią i rozbić tłuczkiem.



Krok 4

Rozbić jajko na talerzu, roztrzepać widelcem, dodać do niego szczyptę soli oraz pieprz.



Krok 5

Panierować kotlety w bułce, jajku i znów bułce.



Krok 6

Wrzucić kotlety na rozgrzany tłuszcz i smażyć, aż się zarumienią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.