Zwykłą sałatkę z kaszą możemy zamienić w słodką przekąskę, która nie tylko zaspokoi naszą chęć na zjedzenie czegoś słodkiego, ale też dostarczy składników odżywczych.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Orzechy
Najpierw zagotowujemy wodę i zalewamy nią kaszę w proporcji 1:1. Kasza będzie gotowa, kiedy wchłonie całą wodę i napęcznieje. W tym czasie migdały prażymy na suchej patelni.
Teraz możemy pokroić pomidorki koktajlowe na pół. Drobno posiekać ¾ natki pietruszki i zmieszać składniki z migdałami.
Kiedy kasza jest gotowa, wsypujemy ją do pozostałych składników. Całość dokładnie mieszamy i podajemy posypane suszoną żurawiną oraz pozostałymi listkami natki pietruszki.
Dodaj komentarz