Zupa selerowa

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 domowe kostki rosołowe
  • 170 g selera korzeniowego
  • 20 g selera naciowego
  • 2 średnie marchewki
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 1 liść laurowy

Przygotowanie

Krok 1

Obierz i pokrój warzywa. Do garnka wlej oliwę, dodaj warzywa, a następnie podduś. Dolej wody. Dodaj przyprawy oraz domową kostkę rosołową. Gotuj przez ok. 25 minut aż warzywa będą miękkie.



Krok 2

Gotową zupę zmiksuj na gładką masę. Udekoruj pietruszką, smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.