Aksamitny budyń czekoladowy

Autor:

Iza

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Budyń

  • 2 szklanki mleka Łaciate 2%,
  • 2 łyżki cukru trzcinowego,
  • 2 żółtka jajka,
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej,
  • Tabliczka gorzkiej czekolady

Przygotowanie

Krok 1

Do rondelka wlać szklankę mleka Łaciate 2%, doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z palnika, dodać pokruszoną czekoladę i łyżkę cukru, dokładnie wymieszać. W osobnym naczyniu roztrzepać rózgą kuchenną drugą szklankę mleka, żółtka, łyżkę cukru i skrobię ziemniaczaną. Połączyć obie porcje podgrzewając i intensywnie mieszając.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.