Alternatywą dla lekkiej, włoskiej sałatki caprese z pomidorami i mozzarellą może być równie lekka i orzeźwiająca letnia sałatka z arbuzem i serem feta, który doda jej specyficznego smaku, a dodatek świeżych listków sprawi, że na pewno poczujecie miętę do sałatki.
Danie: Podwieczorek, Deser, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Na samym początku przekrawamy arbuza na pół, będziemy wykorzystywać tylko połowę, wykrawamy łupiny z każdej strony arbuza i kroimy go w kostkę.
Wyjmujemy z opakowania ser i również kroimy w kostkę wielkości kostek arbuza. Mieszamy składniki ze sobą i kładziemy na wierzch kilka listków świeżej mięty, polewamy octem balsamicznym.
Letnią sałatkę możemy podawać ze świeżą bagietką i oliwą z oliwek.
Dodaj komentarz