Sałatka z arbuzem, serem fetą i miętą

Alternatywą dla lekkiej, włoskiej sałatki caprese z pomidorami i mozzarellą może być równie lekka i orzeźwiająca letnia sałatka z arbuzem i serem feta, który doda jej specyficznego smaku, a dodatek świeżych listków sprawi, że na pewno poczujecie miętę do sałatki.

Danie: Podwieczorek, Deser, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek, Deser, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 0,5 arbuza
  • - 1 opakowanie sera feta
  • - kilka listków świeżej mięty
  • - ocet balsamiczny

Przygotowanie

Krok 1

Na samym początku przekrawamy arbuza na pół, będziemy wykorzystywać tylko połowę, wykrawamy łupiny z każdej strony arbuza i kroimy go w kostkę.



Krok 2 

Wyjmujemy z opakowania ser i również kroimy w kostkę wielkości kostek arbuza. Mieszamy składniki ze sobą i kładziemy na wierzch kilka listków świeżej mięty, polewamy octem balsamicznym.



Wskazówki

Letnią sałatkę możemy podawać ze świeżą bagietką i oliwą z oliwek.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.