Klasyczna, włoska sałatka caprese, czyli połączenie mozzarelli i pomidorów, w nietypowej odsłonie. Zaserwowana w ten sposób z pewnością zachwyci gości smakiem i nietypową formą podania. Doskonałe jako śniadanie lub przystawka.
Danie: Kolacja
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Orzechy
Wegetariańskie
Bez glutenu
Bez laktozy
Pomidorki cherry umyć i osuszyć, a następnie przekroić na pół. Czosnek posiekać.
W misce umieścić mini mozzarellę, pomidorki cherry, pesto, oliwę z oliwek i czosnek. Delikatnie wymieszać.
Awokado przekroić na pół, obrać i usunąć pestkę. Skropić sokiem z cytryny. Posolić i popieprzyć.
W miejsce pestki włożyć łyżką sałatkę Caprese. Przełożyć na talarze, polać sosem balsamicznym i przystroić listkami świeżej mięty. Serwować natychmiast.
Dodaj komentarz