babeczki cytrynowe

Autor:

Kamila O

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mąka pszenna-2,5 szkl,
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki,
  • margaryna - 25 dag,
  • cukier - 3/4 szkl,
  • cukier waniliowy - 2 łyżeczki,
  • jajka- 6 szt,
  • olej - 7 lyżek,
  • skórka otarta z 1 cytryny,
  • kisiel cytrynowy w proszku - 2 op,
  • LUKIER:,
  • cukier puder - 7 łyżek,
  • sok z cytryny - 2 łyżki,
  • gorąca woda - 1 łyżka

Przygotowanie

Krok 1

Margarynę ucieramy mikserem na puszystą masę, wsypujemy stopniowo cukier i cukier waniliowy. Miksujemy dalej, następnie dodajemy po 1 jajku, następnie wlewamy stopniowo olej, dodajemy skórkę startą z cytryny oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kisiel w proszku. Dokładnie miksujemy, by składniki dobrze sie połączyły. Ciasto przekładamy do foremek na babeczki i wstawiamy do nagrzanego do 180stC piekarnika. Pieczemy ok 20 minut. Wystudzone babeczki smarujemy lukrem





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.