Pień schabowy z grzybami

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Omlet grzybowy:

  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki mąki
  • Vegeta
  • Sól i pieprz,
  • Tłuszcz do smażenia

Panierka:

  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • Mąka do panierki

Dodatkowo:

  • 300 g schabu b/k

Przygotowanie

Krok 1

Umyte pieczarki i natkę pietruszki pokroić.



Krok 2

Cebulę obrać, pokroić, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor, dodać pieczarki i przyprawy, dusić na wolnym ogniu przez kilka minut, ostudzić.



Krok 3

Jajka wybić do miski, dodać natkę pietruszki i cebulę z pieczarkami, wymieszać z mąką, solą i pieprzem. Na rozgrzanym tłuszczu, usmażyć dwa nie duże omlety.



Krok 4

Schab dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na schab nałożyć omlet, ciasno zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami. Obtoczyć najpierw w mące, zanurzać w rozmąconym jajku, obtaczać w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut, na wolnym ogniu, aby nie był w środku surowy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.