tanie spagetti

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 duże cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 2 pieczarki
  • 2 ząbki czosnku
  • KUKURYDZA KONSERWOWA Z PUSZKI
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • przyprawy:
  • sól, pieprz, chili w płatkach
  • cząber
  • makaron spaghetti kluszczanka do rozrzedzenia sosu

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Mielimy ok. 30 sekund tak by były dość grubo usiekane. Na patelni rozgrzewamy olej o wrzucamy posiekane warzywa. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości (ok. 5 minut). Dodajemy koncentrat pomidorowy, kukurydzę konserwowa, mieszamy i dalej dusimy z dodatkiem kluszczanki - jakieś 5 minut. Podczas duszenia przyprawiamy solą, pieprzem, chili i cząbrem. Gdy już wszystkie smaki się połączą i sos ładnie zgęstnieje i zacznie błyszczeć ściągamy z ognia. Makaron gotujemy według przepisu, cedzimy i nakładamy na talerze. Makaron polewamy sosem, posypujemy startym na tarce żółtym serem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.