Pierogi z twarogiem i szpinakiem

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g mąki pszennej
  • 200 ml wody
  • 300 g szpinaku
  • 250 g twarogu chudy Łaciaty
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • sól
  • tarty ser Jantar

Przygotowanie

Krok 1

Z mąki, wody i soli zagnieć gładkie ciasto na pierogi.



Krok 2

Szpinak umyj i osusz. Podsmaż go na maśle z czosnkiem przez ok. 1 minutę. Zdejmij z ognia. Dodaj pokruszony twaróg i sól. Wymieszaj.



Krok 3

Ciasto rozwałkuj na blacie oprószonym mąką. Wytnij z niego krążki na pierogi. Na każdym krążku ułóż porcję farszu i zlep dokładnie brzegi pierogów.



Krok 4

Pierogi gotuj w osolonej wodzie, aż do wypłynięcia.



Krok 5

Przed podaniem pierogi posyp obficie tartym serem Jantar. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.