Babeczki malinowe na kefirze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 10 dag masła Łaciate
  • po 2/3 szklanki cukru i mąki
  • 3 duże jajka
  • 3 łyżki kefiru Mlekpol
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • skórka starta z cytryny

Nadzienie

  • 5 dag malin (mogą być mrożone)
  • łyżka cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

Maliny zasyp cukrem pudrem, odstaw na 30 minut.



Krok 2

Następnie ugnieć widelcem.



Krok 3

Masło Łaciate utrzyj z cukrem na puszystą masę.



Krok 4

Cały czas ucierając, dodawaj po jednym jajku.



Krok 5

Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i skórkę cytrynową.



Krok 6

Foremki do muffinek wyłóż papilotkami, nałóż porcje ciasta.



Krok 7

W cieście łyżeczką zrób wgłębienie i nałóż mus malinowy.



Krok 8

Piecz 30 minut w temperaturze 190 st. C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.