Jajka na ciasto oddzielić.
Białko ubijać na sztywną pianę, dodać cukier i miksować do momentu, aż masa będzie sztywna i błyszcząca. Dodawać po jednym żółtku ciągle miksując, miksować do połączenia.
Mąki przesiać i dodać do masy jajecznej, połączyć.
Masę przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 12 minut.
Wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.
W miseczce połączyć kawę z syropem i nasączyć nią babeczki.
Białka na krem ubić ze szczyptą soli (jajka muszą być wcześniej sparzone wrzątkiem).
W misce połączyć serek mascarpone z żółtkami i cukrem pudrem za pomocą miksera.
Do masy dodać ubite białka i delikatnie połączyć za pomocą szpatułki. Krem wykładać na babeczki i posypać przesianym kakao.
Dodaj komentarz