Babeczki z dynią

Autor:

Dida841

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 2 szklanki mąki przennej
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • Szklanka mleka ŁACIATE
  • 100 g masła ŁACIATE
  • 150 g pure z dyni

Przygotowanie

Puree z dyni

Dynię myjemy, wydrążamy pestki, kroimy na cząstki i układamy na blaszce. Na blaszkę wylewamy odrobinę wody, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160°C i pieczemy przez 35 minut. Upieczoną dynię studzimy, oddzielamy miąższ od skórki. Dokładnie miksujemy miąższ



Ciasto

Masło roztapiamy w rondelku. Wszystkie składniki mieszamy razem. I wkładamy ciasto do foremek. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160°C na 20-25 minut. Dekorujemy według uznania



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.