Sernik z brzoskwiniami

Autor:

Kamila O

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Masa serowa:

  • 500 g serka homogenizowanego
  • 200 g śmietany kremówki Łaciata 30%
  • 2 duże łyżeczki żelatyny
  • 1 łyżeczka cukru pudru

Dodatkowo:

  • Biszkopty
  • Marmolada
  • Brzoskwinie Paraguayo dojrzałe
  • 2 opak. galaretki brzoskwiniowej

Przygotowanie

Krok 1

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami przełożonymi marmoladą.



Krok 2

Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia.



Krok 3

Śmietanę razem z cukrem ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać serek, zmiksować ,na koniec dodać żelatynę wymieszaną z małą ilością masy serowej, wymieszać dokładnie.



Krok 4

Masę serową wylać na biszkopty, wyrównać i wstawić do lodówki.



Krok 5

Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestkę i pokroić w plasterki, ułożyć na zastygniętym serniku.



Krok 6

Galaretkę rozpuścić w 700 ml wody by była sztywniejsza, ostudzić i lekko tężejącą wylać na sernik, schłodzić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.