3 BIT - smaczne ciasto bez pieczenia

Autor:

Aarent

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 9 paczek herbatników
  • 0,5 l śmietanki 36% Łaciata
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1 mleko skondensowane słodzone typu krówka
  • 1 masło Łaciate
  • tabliczka czekolady

Budyń

  • 2,5 szklanki mleka Łaciate
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • cukier waniliowy

Przygotowanie

Krok 1

Ugotować budyń. Zimny utrzeć z masłem.



Krok 2

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Ubić śmietankę łaciatą 36 % i wlać do niej zimną, płynną żelatynę.



Krok 3

Ułożyć na blasze herbatniki, wyłożyć na nie masę budyniową. Na nich kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę krówkową i ponownie układamy herbatniki. Na herbatniki wykładamy masę śmietanową. Po wierzchu sypiemy otartą czekoladą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.