Babeczki z masą śmietanowo - truskawkową

Autor:

Kamila O

Danie: Podwieczorek

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • ½ szkl cukru
  • 8 łyżek masła Łaciate (rozpuszczone)
  • 1-2 jajek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ mleka zimnego
  • Szczypta soli
  • 400 ml śmietany Łaciata 36%
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 10-15 dag Truskawek

Przygotowanie

Krok 1

Mleko, masło i jajka razem zmiksować, dodać mąkę z proszkiem, cukier, sól i wymieszać razem łyżką.



Krok 2

Ciasto wlewać do foremek i piec około 20 min. w temperaturze 180°C.



Krok 3

Śmietanę ubić z cukrem na sztywno.



Krok 4

Truskawki oczyścić, zmiksować je blenderem i przetrzeć przez sito, dodać do śmietany. Razem chwile zmiksować, przełożyć masę do rękawa cukierniczego i dekorować zimne babeczki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.