Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać, wymieszać z przyprawami.
Do garnka włożyć miód, dodać masło i cukier, podgrzać, rozpuścić, ostudzić. Połączyć z mąką, dodać jajko, zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć na 10 minut.
Następnie rozwałkować na grubość 5-6 mm. Wykrawać ciasteczka o różnej wielkości, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika, piec około 10 minut.
Upieczone, zimne pierniczki połączyć za pomocą rozpuszczonej czekolady i ozdobić według uznania.
Dodaj komentarz