Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z masłem i kakao. Ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ubijamy. Dodajemy mleko. Miksujemy. Dolewamy rozpuszczoną czekoladę i mieszamy. Ser i gruszkę kroimy w kostkę. Dodajemy migdały, gruszkę i ser, delikatnie mieszamy. Przekładamy ciasto do papilotek i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st przez ok. 20 minut. Jak upieczone babeczki wystygną wycinamy środek w babeczce, wsadzamy kolorowe cukierki i przykrywamy ciastem, który wyjęliśmy z babeczek.
Ubijamy śmietankę z serem i sokiem z cytryny i nakładamy na babeczki. Posypujemy posypką i dekorujemy świątecznymi motywami.
Dodaj komentarz